MİSYON VE VİZYON

MİSYON: Üniversitemizin eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleri ile idari hizmetleri için gerekli bilişim sistemlerini sağlamak ve kullanıcıların gereksinimlerini tam ve zamanında karşılamaktır.

VİZYON: Bilişim sistemlerindeki teknolojik gelişmeleri takip ederek, geliştirmek ve üniversitemizde teknolojik gelişmeleri kullanarak kağıtsız üniversite olma hedefine ulaşmaktır.

Tarihçe

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı üniversitemizin kuruluşundan sonra 23 Kasım 1993 yılında kurulmuştur. Kuruluşunda bir Daire Başkanı ve bir Memurla hizmete başlayan Daire Başkanlığının personel sayısı 2012 yılı itibariyle 24’e ulaşmıştır.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı kuruluşundan bu yana donanım, yazılım, network altyapısı konularında önemli adımlar atmış, hizmetlerini ve imkanlarını gelişen teknolojiye uyum sağlayarak devam ettirmektedir. ULAKBIM tarafından sağlanan bağlantı hızı 300 Mbps’e çıkmıştır. Kampus içinde 20.000 metre fiber optik kablolama yapılmıştır.

Kuruluşunda 13 olan bilgisayar sayısı 3400’leri aşmış ve tüm bilgisayarlar internet erişimine açılmıştır.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 3 otomasyonla üniversitemize maaş bordrosu programı, öğrenci işleri transcript programı ve belge programlarıyla hizmet vermiş, gelişen teknolojiden faydalanarak bugün internet üzerinden kayıt yenilme ve ders işlemlerinin yapılabildiği birçok modülüyle öğrencilere ve öğretim elemanlarına kolaylıklar sağlayan öğrenci bilgi sistemini hayata geçirmiştir. Evrak Takip Otomasyonu, Personel Otomasyonu, Özel Yetenek Sınavları Değerlendirme Otomasyonu üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış otomasyonlardandır.

Faks: 0 252 211 1263
EPosta: bim@mu.edu.tr